Інвестори очікують від України лібералізації валютного ринку - Данилишин

Інвестори очікують від України лібералізації валютного ринку - Данилишин

Укрінформ
Реформа валютного регулювання і валютного контролю сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні та прискорить економічне зростання.

Таку впевненість висловив голова Ради НБУ Богдан Данилишин у Facebook.

"Економіка та її інвестори очікують на лібералізацію на валютному ринку України, вільний рух капіталу та інших валютних цінностей. Переконаний, що реформа валютного регулювання і валютного контролю сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, прискоренню економічного зростання, а отже і створенню нових робочих місць та підвищенню добробуту населення. Тому сьогодні пропоную обговорити цю щонайважливішу тему та виробити відповідні рекомендації", - зазначив Данилишин.

Сьогодні відбулося засідання Вищої експертної ради при Раді Національного банку України, присвячене обговоренню нових підходів до системи валютного регулювання та валютного контролю в Україні. За його результатами Вища експертна рада ухвалила відповідні Рекомендації щодо підтримки законопроекту "Про валюту" (№8152).

Під час засідання члени Вищої експертної ради розглянули два законопроекти "Про валюту", які перебувають на розгляді у парламенті України (№8152 та №8152-1).

Читайте також: В НБУ очікують, що нова модель валютного регулювання запрацює вже цьогоріч

За результатами розгляду експерти закликали Раду України проект Закону "Про валюту", розроблений Національним банком України (№8152) та внесений Президентом України як першочерговий до розгляду.

Прийняті Вищою експертною радою рекомендації будуть незабаром опубліковані.

Під час засідання було визначено, що наступною темою розгляду Вищої експертної ради стануть питання розбудови цифрової економіки. Сформовано робочу групу з опрацювання відповідної концепції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-