В НБУ очікують, що нова модель валютного регулювання запрацює вже цьогоріч

В НБУ очікують, що нова модель валютного регулювання запрацює вже цьогоріч

Укрінформ
Якщо Верховна Рада найближчим часом підтримає законопроект "Про валюту", то більш ліберальна модель валютного регулювання може запрацювати вже у 2018 році.

Про це на прес-брифінгу НБУ «Лібералізація валютного регулювання: проект закону «Про валюту» сказав заступник голови НБУ Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Згідно з планом імплементації цього закону (закон «Про валюту» - ред.), перш за все нам потрібне позитивне голосування парламенту, після цього - 6 місяців для приведення наших нормативно-правових актів до вимог нового валютного законодавства, після цього воно вступає в дію», - сказав Чурій.

Читайте також: У Нацбанку розказали, які гроші підробляють найчастіше

Він зазначив, що стосовно того, чи матиме це негативний вплив на платіжний баланс, то у Нацбанку паралельно працюють над валютною лібералізацією.

«Безумовно, це не повинно негативним чином вплинути на ситуацію на ринку, оскільки ми при знятті обмежень будемо керуватись нашим планом щодо здійснення валютної лібералізації. У той же час в разі прийняття цього закону ми зможемо одразу зняти ті неефективні норми, які наразі існують. Після прийняття цього закону ситуація суттєво покращиться і ми не будемо мати якогось негативного впливу на ринку. Якщо закон буде прийнято найближчим часом, то у нас є всі надії, що ця модель може запрацювати вже в цьому році», - наголосив Чурій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-