Туркам розповіли про перспективи українського ринку

Туркам розповіли про перспективи українського ринку "зелених" проектів

Укрінформ
Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук презентував турецьким компаніям перспективи українського ринку "зелених" проектів.

Про це йшлося під час переговорів Савчука із представниками турецьких компаній - OSTIM, яка є однією із найбільших промислових зон у Туреччині, Промислової палати Анкари та Спілки палат і товарних бірж Туреччини в рамках його візиту до Анкари, повідомляє Управління комунікації та зв’язків з громадськістю Держенергоефективності.

Савчук презентував турецьким компаніям політику розвитку сфери енергоефективності та "чистої" енергетики в Україні. Голова акцентував увагу на можливостях українського ринку відновлюваної енергетики та численних перспективних потенційних проектах.

Голова Держенергоефективності закликав активно цікавитися та вкладати кошти в українські проекти. Він зазначив, що за останні три роки спільно із парламентаріями та урядовцями Держенергоефективності вдалося суттєво удосконалити правове поле та підготувати низку стимулів для інвесторів.

Крім того, згідно з повідомленням, під час зустрічей української делегації із головою Ради директорів Промислової палати Анкари Nurettin Ozdebir та членом правління Спілки палат і товарних бірж Туреччини Yahya Toplu сторони ознайомилися із діяльністю цих організацій та обговорили можливі напрями співпраці українського і турецького бізнесу, у тому числі у відновлюваній енергетиці.

Голова агентства запросив представників компаній-членів OSTIM, Промислової палати Анкари, Спілки палат і товарних бірж Туреччини здійснити візит до України для опрацювання можливих шляхів співпраці із вітчизняним бізнесом.

Читайте також: Уряд паралельно реалізовує три реформи в енергетиці - Кістіон

Як відомо, турецька компанія OSTIM, яка складається з понад 6,2 тис. компаній та 60 тис. фахівців, має досвід створення 7 галузевих кластерів, один з яких - OSTIM Renewable Energy and Environmental Technologies (OSTIM Enerjik, що спрямований виключно на розвиток "чистої" енергетики та залучення інвестицій у цю сферу.

На сьогодні кластер OSTIM Enerjik об’єднує понад 60 компаній, які займаються виробництвом «чистої» енергії, фінансуванням проектів, а також аналізом перспектив ринку. Мета кластеру - збільшити потужності відновлюваної енергетики, підвищити внутрішню та міжнародну конкурентоспроможність, а також частку ринку відновлюваних джерел енергії та екологічних технологій у промисловій зоні OSTIM. Стратегічна ціль – стати провідним світовим центром "чистих" технологій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-