У НКРЕКП розказали, чому Херсонобленерго відкликало власну заяву про перевірку

У НКРЕКП розказали, чому Херсонобленерго відкликало власну заяву про перевірку

Укрінформ
У день, коли мав відбутися державний контроль ПрАТ "Енергетична компанія "Херсонобленерго" заявило НКРЕКП, що відкликає власну заяву про проведення позапланової перевірки.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НКРЕКП.

"До Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 23 лютого 2018 року звернулось ПРАТ "ЕК "Херсонобленерго" із заявою про проведення позапланової перевірки дотримання ліцензійних умов з розподілу (передачі) електричної енергії місцевими (локальними) електричними мережами і постачання електричної енергії за регульованим тарифом та законодавства у сфері енергетики", - йдеться у повідомленні.

Після отримання заявки НКРЕКП ухвалило рішення про проведення такої перевірки на своєму засіданні. Від Херсонобленерго при цьому не надійшло жодних скарг чи пропозицій. Однак, у день, у який мала пройти перевірка, компанія відкликала власну заявку.

"ПРАТ "ЕК "Херсонобленерго" листом у день початку позапланового заходу державного контролю повідомило про відкликання заяви, що є необгрунтованим та юридично нікчемним", - розповіли у НКРЕКП.

У Нацрегуляторі переконані, що комісія з перевірки була недопущена з метою можливого приховування фактів щодо цільового використання коштів за статтями витрат відповідно до встановленої рішенням НКРЕКП структури тарифів на розподіл та постачання електричної енергії, виконання інвестиційної програми або інших порушень ліцензійних умов.

НКРЕКП розповіла, що у 2017 році ними було отримано численні скарги від споживачів Херсонобленерго щодо приєднання до електричних мереж. Крім того, були встановлені неодноразові порушення встановлених показників якості електропостачання. Відповідно до цих скарг, 320 споживачів мали отримати компенсації від компанії, однак виплати не були здійснені у 2017 році.

"Комісія вимушена звернутися до відповідних органів місцевої та державної влади для вжиття заходів з метою захисту національних інтересів та інтересів усіх споживачів Херсонської області", - додали в НКРЕКП.

Читайте також: У Херсонобленерго заперечують , що електрика іде на кримський завод Фірташа

Як повідомлялося, за результатами проведеної перевірки у 2017 році на ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» за порушення ліцензійних умов з передачі та ліцензійних умов з постачання електричної енергії було накладено штраф у розмірі 85 тис. грн, зобов’язано врахувати в інвестиційній програмі на 2018 рік економію коштів у сумі 2,6 млн грн і додатково отримані доходи в сумі 2,516 млн грн та вилучити із структури тарифів кошти у сумі 17,143 млн грн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-