У Херсонобленерго заперечують , що електрика іде на кримський завод Фірташа

У Херсонобленерго заперечують , що електрика іде на кримський завод Фірташа

Укрінформ
У ПрАТ "ЕК "Херсонобленерго" заявили, що ніколи не здійснювали постачання електрики ні в АР Крим, ні безпосередньо на розташований там завод "Кримський Титан", що належить олігарху Дмитру Фірташу.

Про це повідомляється на сайті компанії.

"22 серпня 2017 року низка ЗМІ опублікували заяви народного депутата М. Джемілєва із закликом до РНБО розібратися за фактом постачання електроенергії з Херсонщини на завод "Титан", який знаходиться на окупованій території АР Крим. Слід уточнити, що ПрАТ "ЕК "Херсонобленерго" ніколи не здійснювало постачання електрики ні в АР Крим, ні на завод "Титан", - повідомили в "Херсонобленерго".

У ПрАТ "ЕК "Херсонобленерго" стверджують, що оприлюдена Уповноваженим Президента України у справах кримськотатарського народу, народним депутатом України Мустафою Джемілєвим 21 серпня 2017 року на прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації інформація про надходження електроенергії з території Херсонщини в окупований Крим на завод "Кримський Титан", що належить Дмитру Фірташу, не відповідає дійсності. 

Читайте також: ГПУ прийшла з обшуками в компанії Фірташа

Як повідомляв Укрінформ, до початку енергетичної блокади Криму електроенергія з материкової України постачалася до Криму через територію Херсонщини чотирма високовольтними лініями електропередач (ЛЕП): "Мелітополь - Джанкой", "Каховка - Островська", "Каховка - Джанкой" та "Каховка - Титан". Ці ЛЕП на той час обслуговувалися підприємствами "Запорізькі магістральні електричні мережі" та "Херсонські магістральні електричні мережі".

На прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації 21 серпня 2017 року, на якій був присутній кореспондент Укрінформу, Мустафа Джемілєв говорив про постачання з материкової України, з Херсонської області, яка межує з анексованим Росією Кримом, електроенергії на завод "Кримський Титан", проте не було жодної згадки про компанію "Херсонобленерго", як можливого продавця, постачальника чи транзитера електрики на кримський завод бізнесмена Дмитра Фірташа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-