Україна з 9 квітня розпочала закачування газу до підземних сховищ

Україна з 9 квітня розпочала закачування газу до підземних сховищ

Укрінформ
З 9 квітня розпочалося закачування газу до українських підземних газових сховищ.

Про це свідчать оперативні дані ПАТ "Укртрансгаз".

За даними оператора газотранспортної мережі, 9 квітня 2018 року нетто-закачування було більшим за нетто-відбір зі сховищ: закачано було 4,1 млн кубометрів, а відібрано - 1,1 млн кубометрів.

Укртрансгаз також інформує про джерела надходження газу у ГТС. За його інформацією, 9 квітня газовидобувні підприємства України видобули 55,568 млн кубометрів, з європейського напрямку надійшло 7,101 млн кубометрів (газ надходив зі словацького, угорського та польського напрямків).

Читайте також: Транзит газу: Насалик назвав мінімальний обсяг, на якому наполягатиме Україна

Як повідомляв Укрінформ, 2018 рік Україна розпочала з найбільшими за 5 останніх років запасами газу в ПСГ – 14,7 млрд куб. м. Це дало можливість успішно пройти осінньо-зимовий період 2017/2018 за рекордних і тривалих морозів у березні цього року, а також зменшити необхідність імпорту газу з ЄС в період традиційно високих цін на європейських хабах.

У І кварталі 2018 року з підземних сховищ було відібрано 7 млрд куб. м газу, що на 0,9 млрд куб. м, або на 15% більше, ніж за січень-березень 2017 року. Станом на 4 квітня 2018 року в ПСГ України знаходилось 7,5 млрд куб. м блакитного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-