Гройсман обіцяє відчутні зміни на дорогах уже цьогоріч

Гройсман обіцяє відчутні зміни на дорогах уже цьогоріч

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що дороги в Україні вже поточного року мають стати і кращими, і безпечнішими.

Про це Прем'єр-міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

"Українці вже цього року мають відчути, що дороги стають не тільки кращими, а й безпечнішими. Про це говорили сьогодні під час першого засідання Координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху. Ми утворили її в лютому і зараз ставимо завдання представити на розгляд уряду комплексну державну програму, яка базуватиметься на головній ідеї – зменшення травматизму на дорогах", - зазначив Гройсман.

Він підкреслив, що така увага проблемі надається з огляду на те, що "Україна посідає одне з перших місць в Європі за показником травматизму на дорогах. Щороку ми втрачаємо в ДТП понад 3,5 тис. людей, а травмуються – в 10 разів більше".

Читайте також: Відремонтувати ділянки дороги Київ – Чернігів хочуть 50 компаній

"Цього року ми виділяємо на будівництво доріг 47 млрд грн. І невипадково майже 2,6 млрд грн – безпосередньо на заходи з безпеки руху. В анонсованій програмі будуть вказані вимоги до швидкісного режиму, до інструментів фіксації порушення правил безпеки руху та повноваження патрульних. Також пропишемо дотримання нових норм будівництва доріг за програмою "500-500-1000", яка передбачає будівництво розв’язок, острівців безпеки та пішохідних переходів", - поінформував Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-