Відремонтувати ділянки дороги Київ – Чернігів хочуть 50 компаній

Відремонтувати ділянки дороги Київ – Чернігів хочуть 50 компаній

Укрінформ
Взяти участь у тендері на ремонт ділянок дороги Київ - Чернігів - Нові Яриловичі виявили зацікавленість 50 компаній, більшість із яких – міжнародні фірми.

Про це повідомила Укрінформу директор ДП "Укрдорінвест" Олена Криворучко.

"Сьогодні ми бачимо серйозний ажіотаж з боку міжнародних і українських компаній, викликаний проведенням тендера на ремонт ділянок дороги Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. Це значний проект на суму більш ніж 100 мільйонів євро. Всього зацікавленість виявили 50 компаній, з яких 14 – це фірми з Туреччини, 10 – з Китаю, 4 – Азербайджану, 3 – Італії, по 2 компанії з Казахстану і Білорусі, 7 – з України, і по одній з Литви, Македонії, Вірменії, Ірану, Німеччини, Польщі, Грузії та Індії", - зазначила Криворучко.

Вона додала, що для перемоги в тендері фірми повинні підтвердити свою кваліфікацію та запропонувати найбільш розумну ціну

Ремонт ділянок дороги М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі відбувається в рамках реалізації проекту Пан'європейського коридору, який фінансується за рахунок кредитних коштів банків-кредиторів - Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

Для того, щоб бути відібраною для реалізації проекту, згідно з політикою банків-кредиторів, компанія повинна показати наявність певних фінансових потоків шляхом надання аудійованої фінансової звітності, а також продемонструвати досвід виконання аналогічних за складністю або більш складних проектів.

Читайте також: Кличко заявив, що вже за кілька років Київ матиме дороги європейського рівня

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що упродовж найближчих 3-5 років дороги в Україні "кардинально зміняться". Він також нагадав, що у 2016 році в Україні збудовано та відремонтовано 928 км доріг, а вже у 2017 - вдвічі більше - 2177 км доріг. За словами прем'єра, на 2018 рік заплановано майже 47 млрд грн на будівництво і ремонт доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-