Енергоринок затягує укладення договору на електрику з компанією EuroСape - НКРЕКП

Енергоринок затягує укладення договору на електрику з компанією EuroСape - НКРЕКП

Укрінформ
Держпідприємство "Енергоринок" до сьогодні не уклало угоду про купівлю електроенергії з компанією EuroСape, яка планує побудувати у Запорізькій області вітропарк потужністю 500 МВт.

НКРЕКП підкреслює, що угода не укладена попри те, що нові правила на укладання таких договорів набрали чинності ще 7 березня. Про це повідомляє у вівторок прес-служба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"НКРЕКП направила до ДП "Енергоринок" звернення щодо прискорення договірної роботи з виробниками з альтернативних джерел енергії для забезпечення енергетичної незалежності України", - йдеться у повідомленні. 

Як пояснили в НКРЕКП, зміни до положень Примірного договору про купівлю-продаж електричної енергії між державним підприємством "Енергоринок" та суб'єктом господарювання, що виробляє електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії, були запроваджені з метою реалізації інвестицій у 500 мільйонів доларів США у фінансування будівництва вітрового парку в Запорізькій області потужністю 500 МВт із залученням фінансування ОРІС. 

Відповідна постанова НКРЕКП була опублікована у газеті "Урядовий кур'єр" 6 березня 2018 року та набрала чинності з дня, наступного за днем її опублікування.

Читайте також: Чернігівобленерго зобов'язали повернути людям гроші за параметризацію лічильників

Як повідомлялося, у грудні 2017 року рада директорів Корпорації закордонних приватних інвестицій (Overseas Private Investment Corporation, OPIC) затвердила основне фінансування проекту будівництва вітрової електростанції у Запорізькій області загальною потужністю 500 МВт. Проект вітрової станції розробила компанія EuroCape New Energy. Рішення OPIC надає можливість для реалізації першої черги проекту потужністю у 225 МВт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-