Європейські

Європейські "народники" хочуть перевірити Nord Stream-2 на відповідність законам ЄС

Укрінформ
Політична група Європейської народної партії, найбільша в Європарламенті, наголошує на неприпустимості підриву з боку Росії енергетичної безпеки ЄС шляхом будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться у політичній позиції ЄНП щодо Росії, оприлюдненій на конференції "Троянські коні Росії в ЄС: популізм, гроші та фейкові новини" у вівторок у Європарламенті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Ми закликаємо інституції Євросоюзу суворо оцінити відповідність проекту "Північний потік-2" законодавству ЄС, і, за необхідності, заморозити його", - заявили в ЄНП.

Європейські "народники" також звернулися до керівних інституцій ЄС із вимогою дотримуватися у відносинах з РФ у сфері енергетики принципів стратегії ЄС щодо Енергетичного союзу.

Читайте також: Меркель про Nord Stream 2: Частина газу має йти через Україну

Як відомо, наприкінці березня компанія Nord Stream-2, засновником і єдиним акціонером якої є російський "Газпром", отримала дозвіл на прокладку ділянки "Північного потоку-2" у водах виключної економічної зони Німеччини в Балтійському морі. Уряд Фінляндії також дозволив будівництво газопроводу у своїй виключній економічній зоні.

Компанія Nord Stream-2 має намір почати будівництво "Північного потоку-2" у 2018 році і завершити його до кінця 2019 року.

5 квітня 2018 року український парламент ухвалив постанову "Про Звернення Верховної Ради України до міжнародного співтовариства про неприпустимість будівництва газопроводу Nord Stream-2 і монополії Російської Федерації на газових ринках світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-