ФРН готова дати ще €10 мільйонів на проекти Фонду енергоефективності

ФРН готова дати ще €10 мільйонів на проекти Фонду енергоефективності

Укрінформ
Уряд Німеччини готовий додатково внести 10 млн євро до мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України, а також надати 4 млн євро на навчання енергоаудиторів.

Про це повідомив у вівторок віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує його прес-служба. 

"Уряд Німеччини готовий підписати угоду з IFC (Міжнародна фінансова корпорація, входить до групи Світового банку) щодо внеску додаткових 10 млн євро до мультидонорського фонду для співфінансування проектів Фонду енергоефективності України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за словами Зубка, уряд ФРН також погодив імплементацію проекту технічної допомоги Україні щодо підготовки професійних енергоаудиторів та навчання співробітників українського Фонду енергоефективності в сумі 4 млн євро.

Повідомляється також, що енергоефективність - одна з реформ на порядку денному під час українсько-німецьких переговорів на чолі з Президентом України Петром Порошенком та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Як відомо, Фонд енергоефективності є комплексним інструментом для фінансування енергоефективності у житловому секторі. Робота Фонду також спрямована на імплементацію Угоди України з ЄС та забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності. Фонд створюється за підтримки міжнародних партнерів – ЄС та Німеччини. Фінансування Фонду енергоефективності у держбюджеті на поточний рік передбачене у розмірі 1,6 млрд грн. Також передбачена п’ятирічна допомога від Європейського Союзу на програми Фонду: у 2018 році – 50 млн євро, та додатково у 2019 – 54 млн євро.

Читайте також: Китайці інвестують €230 мільйонів у будівництво в Україні сонячної електростанції

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня офіційна делегація України на чолі з Президентом України Петром Порошенком перебуває з робочим візитом у Німеччині.

В рамках візиту - двосторонні переговори з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, федеральним канцлером Ангелою Меркель та міністром закордонних справ Гайко Маасом.

Фото: @ZubkoGennadiy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-