Ринок електроенергії дасть споживачам право вибору - Насалик

Ринок електроенергії дасть споживачам право вибору - Насалик

Укрінформ
Запровадження ринку електричної енергії дасть можливість споживачам самостійно обирати постачальника.

Про це під час круглого столу "Китайські інвестиції у розвиток енергетики України" сказав міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У липні 2019 року у нас запрацює ринок електричної енергії, який є базовим. Це дасть змогу забезпечити промисловість та населення електричною енергією та дати право вибору", - розповів Насалик.

Законопроект №4493 "Про ринок електричної енергії України" Верховна Рада прийняла в першому читанні ще 22 вересня 2016 року. До другого читання до документа було подано близько 1200 правок, які опрацьовувала спеціально створена робоча група. Перша спроба прийняти документ у другому читанні 6 квітня виявилася провальною, 13 квітня 2017 року його підтримали 277 голосами.

Читайте також: Уряд паралельно реалізовує три реформи в енергетиці - Кістіон

Закон "Про ринок електроенергії" передбачає впровадження нової моделі ринку, що містить низку сегментів: ринок двосторонніх договорів, ринок "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. У реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.

Документ запроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, зокрема щодо поділу компаній за напрямами розподілу і передання електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-