Селянам не заборонятимуть торгувати молоком і м'ясом - Гройсман

Селянам не заборонятимуть торгувати молоком і м'ясом - Гройсман

Укрінформ
Жодної заборони на закупівлю молока та м'яса у населення не буде.

Про це під час години запитань до уряду сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніякої заборони немає і не буде, а якщо хтось буде щось забороняти, то ми будемо жорстко реагувати. Треба пам'ятати, що та продукція, яку виготовляють українські селяни та передають для подальшої переробки, має бути безпечною. Треба організувати елементарний контроль гігієнічних заходів під час надою та забою. Це не важко зробити", - сказав Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, з 4 квітня набирають чинності нові правила забою тварин, які вплинуть на можливість реалізації готової продукції. Вимога про посилення правил забою передбачається Законом «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зокрема, йдеться про те, що з 4 квітня 2018 року зменшується кількість забитих тварин не на бойні (подвірно) в тиждень до трьох голів свійських парнокопитних тварин або інших копитних тварин. А з 1 січня 2025 року продукти, отримані в результаті забою не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачу в межах 50 кілометрів від місця забою або в області, в якій він здійснений.

Як раніше наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман щодо введення нових санітарних стандартів на молоко, то "жодних обмежень на приймання молока другого сорту в населення не запровадять". "Був сигнал щодо заборони продажу молока другого сорту в населення. Хочу попередити: люди нехай вирощують худобу, продають спокійно молоко, і нехай ніхто їм не заважає", - підкреслив Прем'єр-міністр, доручивши Мінагрополітики проконтролювати ситуацію.

Читайте також: Гройсман назвав розслідування щодо ПриватБанку справою честі

Мінагрополітики відклало впровадження нових стандартів молока з 1 січня на 1 липня 2018 року. Нові стандарти молока жодним чином не спрямовані на заборону його продажу із приватних домогосподарств. Введення нових норм буде поступовим, щоб виробники могли адаптувати своє виробництво. Передбачено перехідний період в два роки. Прийняття цих стандартів є одним із зобов'язань України в рамках Угоди про асоціацію. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-