Рада ратифікувала гарантійну угоду між Україною та МБРР

Рада ратифікувала гарантійну угоду між Україною та МБРР

Укрінформ
Верховна Рада ратифікувала Гарантійну угоду (Проект доступу до довготермінового фінансування) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

За ухвалення відповідного законопроекту №0163 за основу та в цілому проголосувало 248 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ця угода була підписана 26 червня 2017 року в Києві та набирає чинності з дати направлення Міжнародним банком реконструкції та розвитку повідомлення про прийняття ним доказів щодо виконання Україною умов набрання чинності Гарантійною угодою.

Читайте також: Рада не змогла розблокувати $150 мільйонів від МБРР

Проект доступу до довгострокового фінансування спрямований на забезпечення довгострокового кредитування економіки та експортоорієнтованих українських підприємств. Ним передбачається залучення АТ «Укрексімбанк» позики МБРР на суму 150 млн дол. США під гарантії України до 35 років з пільговим періодом 4,5 року. Передбачається надання українським підприємствам малого та середнього бізнесу, середньо - та довгострокового фінансування виробничих потреб: інвестиційне кредитування та фінансування обігового капіталу, в тому числі через відібрані комерційні банки-учасники.

Як зазначається у пояснювальній записці, реалізація положень Гарантійної угоди не потребуватиме фінансових і матеріальних витрат з Державного бюджету України: обслуговування та погашення позики здійснюватиметься АТ «Укрексімбанк» як безпосереднім позичальником коштів Світового банку. Компенсація видатків, яких державний бюджет може зазнати у разі настання гарантійного випадку в рамках Проекту доступу до довгострокового фінансування, здійснюватиметься за рахунок забезпечення, наданого АТ “Укрексімбанк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-