Ситник пояснив, чому справу ПриватБанку досі розслідують

Ситник пояснив, чому справу ПриватБанку досі розслідують

Укрінформ
Директор НАБУ Артем Ситник заявляє, що розслідування справи щодо колишніх власників ПриватБанку надзвичайно складне, і наразі не може спрогнозувати, коли будуть вручені підозри.

Про це він заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Загалом сума збитків, яка зараз встановлена у провадженнях НАБУ, складає більше 150 млрд грн. Це те, що було вкрадено вже після Революції (гідності - ред.). Левову частину цих коштів становлять кошти, які були виведені з ПриватБанку. Це розслідування стосується топ-менеджменту ПриватБанку щодо їх можливих незаконних дій перед націоналізацією. Також це розслідування стосується і працівників НБУ, які, можливо, причетні до незаконних дій при націоналізації ПриватБанку. Це розслідування триває, воно надзвичайно складне, тому що ПриватБанк це фактично фінансова піраміда, яка будувалася роками, і за день це неможливо розслідувати”, - сказав Ситник.

Водночас він зауважив, що не може спрогнозувати, коли у рамках розслідування цієї справи будуть вручені підозри, оскільки це розслідування пов'язано з великою кількістю міжнародно-правових доручень.

Читайте також: Ситник просить не спекулювати на справі Холодницького

“Однак вони (підозри — ред.) там будуть”, - запевнив директор НАБУ.

Як повідомлялося, ПриватБанк у грудні 2016 року перейшов у державну власність.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують декілька справ, пов'язаних з ПриватБанком.

У свою чергу екс-співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський подав до суду ряд позовів, направлених проти Кабміну, НБУ та ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-