ДФС сказала, скільки власники елітних автівок сплатили в бюджет

ДФС сказала, скільки власники елітних автівок сплатили в бюджет

Укрінформ
Власники елітних автівок за січень-лютий поточного року сплатили до місцевих бюджетів 14,1 млн грн транспортного податку, що на 20% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Протягом січня-лютого 2018 року власники елітних автівок сплатили до місцевих бюджетів 14,1 млн грн. транспортного податку, що на 56,5% більше від запланованого. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума сплаченого податку зросла на 2,4 млн грн, або на 20%", - йдеться у повідомленні.

Із зазначеної суми у лютому надійшло 7,4 млн грн транспортного податку з фізичних осіб, що також перевищує показник лютого 2017 року на 900 тис. грн, або на 12%. Найчастіше фізичні особи сплачували транспортний податок за автомобілі таких марок, як MERCEDES-BENZ, BMW, LEXUS, AUDI, LAND ROVER RANGE ROVER. Загалом протягом 2017 року за елітні автівки до бюджетів було сплачено 132,2 млн грн транспортного податку з фізичних осіб.

Читайте також: За рік мільйонерів в Україні побільшало в півтора раза

Як відомо, що об'єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.

Фото: R.Grabezhav

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-