В Україні запустять контрейлерні перевезення, щоб розвантажити автошляхи

В Україні запустять контрейлерні перевезення, щоб розвантажити автошляхи

Укрінформ
Міністерство інфраструктури взялося до розробки альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням - контрейлерних перевезень. Цьогоріч планується запуск контрейлерного потяга з України до Австрії й Італії транзитом через територію Угорщини.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк за підсумками наради з питань організації контрейлерних перевезень як альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням, повідомляє прес-служба відомства.

«Міністерство інфраструктури іде назустріч бізнесу і розпочало розробку та організацію альтернативи міжнародним автомобільним перевезенням - контрейлерних перевезень. Наша мета – збільшити попит на даний вид перевезень», - сказав він.

За словами Лавренюка, наразі розглядається питання готовності інфраструктури та рухомого складу ПАТ «Укрзалізниця» до виконання такого виду доставки вантажів.

«ПАТ «Укрзалізниця» спільно з АсМАП та представниками Міністерства інфраструктури прораховують обсяги можливих вантажів, напрямки перевезень та термінали, на яких можливо буде здійснювати навантаження-вивантаження контрейлерів. Вже цього року планується запуск першого тестового контрейлерного потяга з України до Австрії й Італії транзитом через територію Угорщини», - підкреслив Лавренюк.

Відправлення таких поїздів планується з трьох станцій: Вадул - Сірет, Чоп - Захонь та Мостиська 2.

«Досвід та практика контрейлерних перевезень показала їх доцільність та переваги. Це дозволить вирішити проблематику транзиту через Угорщину і Румунію, зменшить навантаження на українські автошляхи та сприятиме збільшенню транзитних перевезень через територію України», - наголосив він.

Читайте також: Укрзалізниця оголосила два тендери на експрес Київ-Бориспіль

Лавренюк зауважив, що на даний момент із низкою країн все ще існує проблема кількості дозволів на здійснення вантажних перевезень.

Контрейлерні перевезення – це спосіб вантажоперевезень, що являє собою комбінацію контейнерних перевезень з автомобільними. Необхідним транспортом для таких перевезень є спеціальна залізнична платформа, що дозволяє перевозити на ній автомобільний причіп, знімний кузов або навіть цілий автопоїзд з вантажем разом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-