Річна національна програма передбачає трирічну бюджетну декларацію - сайт Президента

Річна національна програма передбачає трирічну бюджетну декларацію - сайт Президента

Укрінформ
Річна національна програма під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік передбачає впровадження середньострокової бюджетної декларації.

Про це йдеться у тексті РНП-2018, опублікованому на сайті Президента України.

"Пріоритетне завдання на поточний рік – впровадити середньострокову бюджетну декларацію як інструмент для поєднання стратегічних пріоритетів держави з можливостями державного бюджету та створення надійних середньострокових рамок для планування бюджету на наступний бюджетний період та стратегічного планування діяльності головних розпорядників бюджетних коштів", - йдеться в документі.

Середньострокова ціль РНП передбачає "запровадження бюджетного планування на середньострокову перспективу в розрізі головних розпорядників бюджетних коштів на рівні державного бюджету".

Як повідомляв Укрінформ, на початку року Міністерство фінансів винесло на розгляд Кабміну розроблені зміни до Бюджетного кодексу, щоб закріпити на законодавчому рівні новий ефективний механізм управління бюджетним процесом - середньострокове бюджетне планування на усіх рівнях бюджетної системи. Основною зміною до Бюджетного кодексу пропонувалася модель середньострокового бюджетного планування, ключовим елементом якої є трирічна бюджетна декларація як інструмент сполучення стратегічних пріоритетів держави з можливостями бюджету.

20 березня Верховна Рада відмовилася ввести середньострокове бюджетне планування.

Читайте також: Оновлену Стратегію розвитку морських портів презентували мерам міст

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко підписав 28 березня указ “Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік”.

Річна національна програма (РНП-2018) є системним стратегічним документом, що визначає пріоритетні завдання на 2018 рік та середньострокові цілі, які планується досягти до 2020 року. Також документ визначає відповідні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки і оборони країни відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-