Нафта дорожчає на тлі розмов про подальше обмеження нафтовидобутку

Нафта дорожчає на тлі розмов про подальше обмеження нафтовидобутку

Укрінформ
Ціни на нафту у четвер ростуть, завершуючи березень у плюсі, завдяки надіям на продовження домовленостей про обмеження нафтовидобутку й посилення геополітичної напруженості. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Ціна травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,38 (0,55%) - до $69,91 за барель. Торги за цим контрактом завершуються 29 березня, активніше червневий ф'ючерс подорожчав на 0,3%, до $68,97 за барель. Нафта WTI з постачанням у травні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,25 (0,39%) - до $64,63 за барель.

Напередодні травнева Brent подешевшала на $0,58 (0,83%), до $69,53 за барель, WTI - на $0,87 (1,33%), до $64,38 за барель. Інвесторів злякало різке зростання долара і новий рекорд нафтовидобутку у США.

Деякі країни з числа учасників угоди з обмеження нафтовидобутку між країнами ОПЕК і низки країн не-ОПЕК підтримують її продовження на 6 місяців, деякі віддають перевагу пролонгації лише на 3 місяці, заявив у середу міністр нафти Іраку Джаббар аль-Луайбі. Нині угода діє до кінця 2018 року з можливістю перегляду її умов у червні 2018 року.

Учасники угоди ОПЕК+ говорять про намір підтримувати її до досягнення мети - зниження нафтових запасів до середнього 5-річного рівня. На початку дії угоди з 1 січня 2017 року вони перевищували 5-річний рівень приблизно на 300 млн барелей. За підсумками лютого, за даними ОПЕК, цей показник впав до 44 млн барелей. Угода продовжувалась вже двічі.

Читайте також: Борг підприємств перед Нафтогазом за тиждень зменшився на 6,4%

При цьому генсекретарь ОПЕК Моххамед Баркіндо заявив, що нафтовий картель розраховує на довгострокову співпрацю з країнами не-ОПЕК.

У четвер обсяги торгів, як очікується, будуть невеликі: ринки у багатьох країнах будуть закриті у п'ятницю у зв'язку з початком пасхальних святкувань, і трейдери почнуть готуватися до них заздалегідь.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 68,94 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 69,05 долара за барель, що на 19 центів вище за рівень закриття торгів ($68,76).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-