Посилення співпраці в економіці обговорили Прем'єри України і Польщі

Посилення співпраці в економіці обговорили Прем'єри України і Польщі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман обговорив у телефонній розмові з головою Ради міністрів Польщі Матеушем Моравецьким посилення двосторонньої співпраці в економічній сфері.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

«Обговорили першочергові питання двосторонньої взаємодії, зокрема щодо посилення співпраці в економічній сфері та пошуку взаємоприйнятних рішень з врегулювання існуючих проблемних питань», - написав глава українського уряду.

Він подякував польському уряду «за тверду підтримку України у справі протидії реалізації російського енергетичного проекту "Північний потік-2".

Гройсман також запросив польського колегу відвідати Україну та продовжувати тісний міжурядовий діалог. Він також привітав Моравецького з Великодніми святами, які у Польщі відзначатимуть вже найближчої неділі.

Читайте також: Україна готова до підписання угоди про ЗВТ з Ізраїлем - Прем'єр

Як повідомлялося, раніше у вівторок Матеуш Моравецький заявив, що країни ЄС повинні переглянути своє ставлення до російського проекту Nord Stream-2 у контексті останніх подій з хімічною атакою в Солсбері. 

У вівторок Федеральне відомство Німеччини з морського судноплавства та гідрографії надало дозвіл на будівництво в німецькій винятковій економічній зоні газопроводу Nord Stream-2. Таким чином, усі дозволи для німецької ділянки газопроводу отримано. 

Ряд європейських держав, зокрема країни Балтії, Україна і Польща, виступають проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

Крім того, минулого тижня офіційний Вашингтон попередив компанії, які хочуть узяти участь у розвитку російського проекту "Північний потік-2", про можливі санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-