Нафтогаз і Газпром у квітні проведуть ще одні

Нафтогаз і Газпром у квітні проведуть ще одні "транзитні" переговори

Укрінформ
Російська компанія "Газпром" оголосить свою позицію щодо перегляду тарифів на транспортування газу українською ГТС та можливості збереження транзиту після 2019 року під час чергових переговорів з НАК "Нафтогаз України" у квітні.

Про це у коментарі журналістам сказала прес-секретар Нафтогазу Альона Осмоловська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сторони домовилися провести черговий раунд переговорів у квітні. Очікується, що Газпром прокоментує позицію Нафтогазу щодо перегляду тарифів та використання української газотранспортної системи для транзиту газу з Росії до ЄС після закінчення терміну дії діючого контракту в 2019 році", - повідомили у прес-службі.

Читайте також: Нафтогаз: відмова Газпрому виконувати рішення арбітражу - негативний сигнал для ЄС

Як повідомлялося, представники НАК "Нафтогаз України" зустрілися минулого тижня з представниками російського Газпрому, щоб обговорити подальші кроки компаній після закінчення розгляду двох судових справ у Стокгольмському арбітражі, за результатами яких російський монополіст має виплатити Україні 2,56 млрд долл.

28 лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені "Газпромом" обсяги для транзиту й зобов'язав російського монополіста виплатити 4,63 млрд дол. За даними "Нафтогазу", це рішення означає, що "Газпром" має сплатити Україні близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений у 2014 і 2015 роках.

Після цього Газпром ініціював розірвання контрактів з Нафтогазом на постачання газу в Україну і транзит газу через її територію в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-