Нафтогаз: відмова Газпрому виконувати рішення арбітражу - негативний сигнал для ЄС

Нафтогаз: відмова Газпрому виконувати рішення арбітражу - негативний сигнал для ЄС

Укрінформ
Відмова Газпрому від виконання рішення Стокгольмського арбітражу ставить під сумнів надійність російського монополіста як партнера європейської газової галузі.

Про це заявив комерційний директор НАК "Нафтогаз Україна" Юрій Вітренко, повідомили Укрінформу у прес-службі Нафтогазу.

"Відмова Газпрому від виконання чинних арбітражних рішень міжнародно визнаного і шанованого арбітражного суду серйозно ставить під сумнів надійність Газпрома як партнера європейської газової галузі", - сказав Вітренко.

На його думку, це також ставить під сумнів виконання Газпромом контрактів з огляду на незаконне утримання платежів, присуджених рішенням Стокгольмського арбітражу.

Як повідомлялося, Газпром після рішення Cтокгольмського арбітражу не на свою користь заявив про ініціювання розірвання контрактів з Нафтогазом на постачання газу в Україну і транзит газу через її територію в Європу.

28 лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги НАК "Нафтогаз України" щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги для транзиту й зобов'язав російського монополіста виплатити 4,63 млрд дол. За даними "Нафтогазу", це рішення означає, що Газпром" має сплатити Україні близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений у 2014 і 2015 роках.

Читайте також: Газпром відмовляється постачати газ і платити за рішенням арбітражу - Нафтогаз

У лютому Нафтогаз здійснив передоплату за газ Газпрому в очікуванні початку постачань газу з 1 березня. Проте російська компанія повернула гроші й відмовилася поставляти газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-