Кубів назвав один із найперспективніших напрямків співпраці з ЄС

Кубів назвав один із найперспективніших напрямків співпраці з ЄС

Укрінформ
Автомобілебудування є одним з найперспективніших напрямків співпраці України з ЄС, зокрема 75% електричних джгутів для автомобілів Європи виготовляють в Україні.

Про це сказав перший віце-прем’єр-міністр – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубів на конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Автомобілебудування – один з найперспективніших напрямів співпраці з країнами ЄС. 75% електричних джгутів для автомобілів всієї Європи виготовляють в Україні. Кабельні мережі постачаються на заводи 11 країн ЄС, де комплектують моделі світових брендів. Також перспективні напрямки співпраці – авіабудування та енергетичне машинобудування", - сказав Кубів.

Він наголосив, що українська промисловість має сильний потенціал та може стати серйозним партнером для європейських компаній. Така співпраця буде взаємовигідною і відкриє нові можливості для зростання.

Кубів зауважив, що Україна активно переймає та адаптує найкращі практики ЄС із розвитку промисловості. Зокрема, розпочато активну фазу впровадження підходу смарт-спеціалізацій у пілотних областях разом із Спільним дослідницьким центром Європейської комісії.

У 2016 році Україна та ЄС прийняли рішення про започаткування Діалогу високого рівня Україна-ЄС з горизонтальних питань та окремих секторів промисловості.

Читайте також: У рамках промислового діалогу України з ЄС презентували “дорожню карту” - Кубів

27 березня 2018 року в Києві відбулося Друге засідання Діалогу високого рівня Україна-ЄС з горизонтальних питань та окремих секторів промисловості під співголовуванням Кубіва та комісара ЄС з питань внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та малого і середнього бізнесу Ельжбєти Бєньковскої.

Учасники Діалогу обговорили застосування європейських стандартів якості в промисловому виробництві, залучення технологічних та інноваційних рішень, забезпечення участі в глобальних, європейських і регіональних ланцюгах постачання, розвиток співпраці з підприємствами держав-членів ЄС, а також вивчення і застосування передового досвіду з метою вдосконалення управління промисловим виробництвом. Також була презентована "дорожня карта" промислового співробітництва України з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-