НКРЕКП стала прозорішою завдяки закону про комісію — експерти ЄС

НКРЕКП стала прозорішою завдяки закону про комісію — експерти ЄС

Звіт
Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), стала набагато прозорішою у своїй діяльності, чому сприяло, зокрема, ухвалення у вересні 2016 року закону про комісію.

Про це йдеться у звіті секретаріату міжнародної організації «Енергетичне співтовариство».

«На думку секретаріату, НКРЕКП загалом дотримується високих стандартів прозорості, а практика розміщення публікацій регулятора навіть випереджала відповідні юридичні вимоги. Цікаво, що всі опитані (опитування проводилися в другій половині 2017 року – ред.) визнали, що після ухвалення закону про НКРЕКП регулятор став набагато прозорішим», - йдеться у документі.

Водночас для підвищення рівня прозорості Енергетичне співтовариство рекомендує запровадити громадські слухання та відстеження виконання результатів цих консультацій.

У звіті також вказується, що для більш ефективної діяльності НКРЕКП слід внести деякі зміни до ухваленого закону про діяльність НКРЕКП, зокрема, щоб запобігти можливості блокування рішень комісії, як це було в листопаді минулого року.

Читайте також: До конкурсу з відбору кандидатів у члени НКРЕКП допустили 49 осіб

Окрім правових, звіт містить положення про управління НКРЕКП, рівень кваліфікації працівників НКРЕКП, фінансової незалежності та незалежності ухвалених рішень, прозорості діяльності та підзвітності.

Як відомо, Енергетичне співтовариство (The Energy Community) – це міжнародна організація, створена Європейським Союзом та деякими третіми країнами, з метою поширення правил внутрішнього енергетичного ринку ЄС на Південно-Східну Європу та за її межами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-