В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС

В Україні виготовлятимуть електросміттєвози для ЄС

Укрінформ
У 2018 році корпорація "Богдан Моторс" почне виготовлення електричних вантажівок для збору сміття муніципалітетами міст країн Європейського Союзу.

Відповідну угоду було підписано з датською компанією "BankeElectromotive", повідомляє корпорація "Богдан Моторс".

"Датська компанія BankeElectromotive та луцький "Автоскладальний завод №1" Богдан Моторс уклали договори на інжиніринг (розробка моделі конструкції вантажного автомобіля) та виготовлення вантажівок для збору сміття муніципалітетами міст по всьому Європейському Союзу. "Богдан" розраховує виготовити для датчан в 2018 році щонайменше 15 електричних вантажівок. Загалом потреба BankeElectromotive складає близько 200 автомобілів на рік", - йдеться у повідомленні.

Перший автомобіль буде виготовлено влітку цього року. Якщо він успішно пройде дослідну експлуатацію, серійне виробництво вантажних авто для Західної Європи буде розпочато в поточному році.

BankeElectromotive – це датська компанія, яка займається розробкою та виготовленням 100% електричних вантажних автомобілів для муніципального використання та компонентів для них на ринку ЄС. У більшій частині європейських міст з 2025 року планується повністю заборонити в’їзд легкових і вантажних автомобілів, оснащених дизельними двигунами внутрішнього згорання. Мова йде не лише про малі пасажирські авто, але й спецтехніку – весь транспорт повинен бути електричним.

Читайте також: У "Богдані" кажуть, що не призупиняли виробництво санітарних авто

Як відомо, "Богдан Моторс" уже має досвід виготовлення найсучасніших тролейбусів для України та Європи, електробуса для Польщі та кузовів електробусів для Франції.

Раніше повідомлялось, що "Богдан" вироблятиме кузова для електричних автобусів французької компанії Bluebus. Сторони підписали відповідний контракт. У рамках першого контракту український виробник поставить Bluebus п’ять 12-метрових кузовів. Замовник отримає їх до кінця травня. "Богдан" розраховує на подовження контракту та поглиблення співпраці у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-