У

У "Богдані" кажуть, що не призупиняли виробництво санітарних авто

Заява
Укрінформ
Українська армія отримає модернізовані санітарні автомобілі Богдан-2251, про призупинення виробництва Богдан-2251 не йдеться.

 Про це йдеться у заяві корпорації "Богдан", наданій Укрінформу.

"Ні про яке призупинення виробництва Богдан-2251 або про відмову від закупівель, як повідомляли деякі ЗМІ, не йдеться", - наголошують у корпорації. 

Рішення Міністерства оборони націлене на забезпечення медичної служби Збройних Сил України надійним та якісним санітарним автомобілем класу «А», який повинен замінити в українській армії морально та технічно застарілі УАЗ-3962 російського виробництва. За оцінками Міністерства оборони, наразі потреба в таких автомобілях становить сотні одиниць.

Як відомо, виробництво та розробку санітарного автомобіля Богдан-2251 було здійснено на черкаському заводі "Автоскладальний завод №2" акціонерного товариства "Автомобільна компанія Богдан Моторс". Ступінь локалізації автомобіля в Україні сягає майже 70%, що дозволяє оперативно реагувати і модернізувати його конструкцію, на відміну від варіантів імпортних закупівель. Крім того, виробництво таких автомобілів в Україні не лише створює робочі місця в державі, але і приносить податкові відрахування до бюджетів різних рівнів з кожним таким автомобілем.

До постачання у Міністерство оборони, санітарний автомобіль Богдан-2251 пройшов серію випробувань державної комісії, за результатами роботи якої було прийнято рішення про закупівлю таких автомобілів для потреб медичної служби ЗСУ. Після поставки 50 таких автомобілів та їх експлуатації в зоні бойових дій, у частин автомобілів були виявлені технічні несправності. Але мова йшла не про 50%, про які на всю країну заявили окремі ЗМІ, а про 17%. Проте, в "Богдан Моторс" оперативно провели аналіз цих несправностей і визначили, що основними причинами стали виходи з ладу паливної системи автомобіля у зв'язку з використанням неякісного палива, а також порушення умов експлуатації або регламенту сервісного обслуговування. Про це свідчать і висновки створеної сторонами комісії, і незалежних експертів, зазначають у відомстві.

Читайте також: Виробництво санітарних "Богданів" призупинили - Міноборони

Наразі, черкаським підприємством «Богдан Моторс» превентивно  розроблено заходи з модернізації автомобіля Богдан-2251, які готові оперативно провести, аби реагувати на  складні умови експлуатації техніки в зоні АТО. До того ж, за рішенням проведеного круглого столу в Міноборони, створені робочі групи, що проведуть роботу, спрямовану на удосконалення технічного завдання, здійснять фінансово-економічне обгрунтування запропонованих змін; нададуть принципове бачення системи медичної евакуації та звірять відповідність змін до технічного завдання вимогам лікувально-евакуаційного процесу .

Саме той факт, що Богдан-2251 випускається в Україні, дозволяє заводу швидко реагувати і вносити необхідні зміни, а українській армії отримувати вже модернізовані санітарні авто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-