Кабмін провів співбесіди з претендентами на спільне управління ГТС

Кабмін провів співбесіди з претендентами на спільне управління ГТС

Укрінформ
Уряд завершив проведення консультацій з потенційними партнерами ПАТ "Магістральні газопроводи України", на основі чого буде сформовано пропозиції до конкурсу і проведено відбір.

Про це написав у Facebook віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

"Попередні консультації з потенційними партнерами ПАТ «МГУ» проведені. На основі цього сформуємо пропозиції до конкурсу, уряд їх погодить та проведе конкурс. Затвердження результатів конкурсу та прийняття остаточного рішення про визначення одного або декількох партнерів - за Верховною Радою України. Тому дуже розраховуємо на конструктивну взаємодію як у процесі проведення конкурсу, так і після його завершення", - написав Кістіон.

Він відзначив, що уряд шукає такого партнера МГУ, який разом з Кабміном буде готовий забезпечувати високий рівень довіри в Європі до української газотранспортної системи та підземних газових сховищ, а також зможе максимально завантажити національну ГТС після 2019 року.

Читайте також: Управління ГТС: Кістіон розповів, чого хочуть іноземні компанії

"Перед Україною стоять серйозні виклики, які мають прямий вплив на долю нашого стратегічного активу - національної ГТС: будівництво обхідних газопроводів, міфи про ненадійність української труби та неготовність до забезпечення стабільного транзиту після 2019 року тощо. Тому пошук надійного партнера для ПАТ «МГУ», імплементація європейського енергетичного законодавства та створення міжнародного газового хабу - більш ніж пріоритетні завдання", - додав віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-