Представник МВФ назвав умови завершення перегляду програми з Києвом

Представник МВФ назвав умови завершення перегляду програми з Києвом

Укрінформ
Різниця між ціною на газ для населення та його ринковою вартістю знову збільшується.

Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман у лекції для студентів економічного факультету Національного університету "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна успадкувала неефективний енергосектор, в якому роками газ населенню реалізувався за цінами, що становили лише невелику частину його справжньої ринкової вартості", -  сказав він.

За словами Люнгмана, у 2016 році приведення цін на газ для населення у відповідність до його ринкової вартості "було справжнім проривом", однак відтоді різниця між цінами на газ для населення та його ринковою вартістю знову збільшується.

"Перегляд ціни на газ відповідно до досягнутих раніше домовленостей поруч із повноцінним створенням антикорупційного суду залишаються умовами завершення чергового перегляду програми", - нагадав представник МВФ.

Читайте також: МВФ не готовий говорити про наступний транш, але діалог з Києвом підтримує

Як повідомляв Укрінформ, в березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на чотири роки. Перший транш у сумі 5 млрд дол. Україна отримала в березні 2015 року, другий (1,7 млрд дол.) у серпні 2015 року, третій (1 млрд дол.) у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд дол.) у квітні 2017 року. 

Наразі очікується, що п'ятий і шостий транші Україна отримає впродовж нинішнього року, якщо виконає умови МВФ, серед яких - створення антикорупційного суду та запровадження ринкових цін на газ для населення.

Фото Олени Худякової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-