МВФ не готовий говорити про наступний транш, але діалог з Києвом підтримує

МВФ не готовий говорити про наступний транш, але діалог з Києвом підтримує

Укрінформ
МВФ продовжує підтримувати постійний діалог з офіційним Києвом в рамках програми розширеного фінансування EFF, але поки не визначив дату візиту оціночної місії до України з метою завершення перегляду та виділення наступного траншу.

Про це заявив у четвер під час прес-брифінгу в Вашингтоні директор прес-офісу МВФ Джері Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наша дискусія з українською владою є постійною", - зауважив представник Фонду на прохання Укрінформу прокоментувати рівень інтенсивності діалогу МВФ і офіційного Києва.

Він нагадав, що нещодавно група експертів МВФ відвідала українську столицю "для обговорення технічних питань" у контексті програми реформ, які підтримує Фонд.

"Дискусія охоплювала різні питання, включно з проектом закону про антикорупційний суд", - підкреслив Райс.

Читайте також: Чому треба продовжувати співпрацю з МВФ - аргументи Смолія

У цьому зв'язку представник МВФ наголосив на "необхідності досягнення подальшого прогресу в Україні", а також здійснення кроків, необхідних для досягнення цілей програми.

"У тому числі, в енергетичному секторі, фіскальній політиці, і, як уже сказав, антикорупційних зусиллях", - додав представник Фонду.

"Я можу сказати вам, що ця дискусія (з українською владою – ред.) триває і буде продовжуватися протягом наступних тижнів", - зауважив Райс.

Водночас він зазначив, що поки не може анонсувати дату візиту оціночної місії МВФ в Україну в рамках наступного перегляду програми. "По цьому питанню ще не було прийнято рішення", - сказав офіційний представник МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-