Український лоукостер замовив п'ять нових літаків Boeing

Український лоукостер замовив п'ять нових літаків Boeing

Укрінформ
Українська авіакомпанія SkyUP підписала контракт з корпорацією The Boeing company на виробництво п’яти високотехнологічних літаків Boeing 737 Max вартістю 624 млн дол.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. 

«Я хотів би привітати SkyUP з підписанням контракту з компанією Boeing на виробництво п’яти надсучасних літаків Boeing: двох Boeing 737 Max 8 та трьох Boeing 737 Max 10 з можливістю дозамовлення ще п’яти літаків. Таким чином, у 2023-2024 роках в Україні з`явиться до десяти нових надсучасних літаків, які використовуватимуться українською авіакомпанією», - повідомив урядовець.

Вартість контракту становить 624 млн дол. США. За словами міністра, це безпрецедентний контракт для українських авіакомпаній. 

«Україна в світовому мейнстрімі - ми замовляємо літаки, серійний випуск яких розпочнеться тільки в 2021 році. Нарешті ми йдемо в ногу з прогресивним світом, а не наздоганяємо його. Контракт з Boeing - це справжній прорив. Ми обіцяли створення українського перевізника - його створено. Ми обіцяли збільшення конкуренції, підвищення якості послуг з їх одночасним здешевленням - ми заклали для цього всі передумови», - наголосив він.

Читайте також: Із квітня Pegasus Airlines літатиме з Києва до Анкари частіше

Віце-президент з продажів корпорації Boeing у Туреччині, Росії, Центральній Азії, Африці та на Близькому Сході Марті Бентротт привітав 95-го клієнта 737 MAX.

"Ми маємо честь співпрацювати з авіакомпанією SkyUp. Ми вітаємо її як 95-го клієнта 737 MAX. Ми впевнені, що наші 737-мі допоможуть цій новій авіакомпанії встановити міцну позицію на українському ринку, розширити свою присутність та маршрутну мережу", - зазначив Марті Бентротт.

Модель 737 MAX включає в себе найновіші двигуни CFM International LEAP-1B, Winglets Advanced Technology, Boeing Sky Interior, великі дисплеї на борту кабіни та інші функції, що забезпечують найвищу ефективність, надійність та комфорт пасажира на одному проході.

Як повідомляв Укрінформ, українська авіакомпанія в сегменті бюджетних авіаперевезень SkyUp розпочне роботу в квітні 2018 року.

У 2018 році SkyUp здійснюватиме чартерні перевезення за 16 напрямками. Чартерні перевезення в 2018 році здійснюватимуться з Києва, Харкова, Львова, Одеси по 16 напрямках - Анталія, Бодрум, Даламан, Шарм-ель-Шейх, Хургада, Тіват, Барселона, Пальма-де-Майорка, Тенеріфе, Аліканте, Тирана, Ріміні, Бургас, Варна, Ларнака, Дубай.

Міжнародні регулярні рейси в 2018 році плануються за напрямками: Київ-Барселона, Київ-Дубай, Київ-Ларнака. 

Внутрішні регулярні рейси почнуться в кінці травня за напрямками: Київ-Одеса, Харків-Одеса, Львів-Одеса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-