Ринок електрокарів в Україні може одержати потужний імпульс для розвитку

Ринок електрокарів в Україні може одержати потужний імпульс для розвитку

Укрінформ
У Верховній Раді України зареєстрували два законопроекти про стратегію розвитку ринку електрокарів на 15 років, якими передбачаються пільги для стимулювання виробництва і ринку.

Про це міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

«Два роки роботи і done! Законопроекти (№8159 і 8160 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України – ред.), які передбачають імплементацію 15-річної стратегії розвитку ринку електрокарів, виробництва запчастин, батарей, самих електрокарів і електробусів в Україні – зареєстровані», - зазначив урядовець.

За його словами, схвалення цих законопроектів гарантує найдешевші в Європі електрокари для українських громадян, створення нового сучасного типу виробництва, тисячі нових високотехнологічних робочих місць, екологію і чисте повітря, а також відмову від російських нафтопродуктів. Омелян наголосив, що Україна може бути одним з лідерів у найпередовіших технологіях.

«Щоб залучити інвесторів і побудувати «з нуля» нові виробництва цими законами ми створюємо найпривабливіші умови та пільгове податкове законодавство, одне з найкращих у світі», - наголосив міністр.

Читайте також: Омелян анонсував внесення до Ради компромісного проекту про водний транспорт

Як відомо, законопроекти №8159 і 8160 про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України передбачають на 10 років звільнення від оподаткування і ввізного мита комплектуючих та кузовів для виробництва електромобілів (легкових і вантажних) та електробусів в Україні, від сплати пенсійного збору покупців електрокарів, і на 15 років - від податку на прибуток видобувачів літію, виробників акумуляторів і електромобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-