Українці можуть долучитись до будівництва у Катарі до ЧС з футболу

Українці можуть долучитись до будівництва у Катарі до ЧС з футболу

Укрінформ
Українські підприємці можуть долучитися до продовольчих поставок у Катар, а також будівельних робіт, які проходитимуть у Катарі під час підготовки до чемпіонату світу з футболу 2022 року.

Про це розповів Президент Петро Порошенко за результатами офіційного візиту до Держави Катар, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, за його словами, зараз Катар інвестує кошти для того, щоб забезпечити диверсифікацію продовольчої безпеки, і Україна тут відіграє надзвичайно важливу роль, для українців відкриваються унікальні можливості.

“Українські підприємства представлені тут на виставці (Qatar International Agricultural Exhibition-2018 – ред.). Ми зустрілися з представниками бізнесу як Кувейту, так і Катару. Розширені надзвичайно великі можливості щодо можливих інвестицій як в Україну, так і інвестицій до Катару”, - зазначив Президент.

Читайте також: Безвіз із Катаром створює унікальні туристичні можливості - Порошенко

Крім того, він зауважив, що українські будівельні виробники чекають на відбудову інфраструктури при підготовці до чемпіонату світу з футболу у 2022 році, який відбудеться в Катарі. Глава держави висловив упевненість, що найближчим часом декілька відомих українських компаній братимуть участь у відповідних тендерах.

Порошенко додав, що було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та «Університетом Катару», який, зокрема передбачає обмін студентами та викладачами.

За йоо словами, також обговорено можливість вивчення арабської мови українськими військовими та дипломатами у Катарі.

Загалом, наголосив Президент, під час офіційного візиту до Катару відбулися інтенсивні переговори, в результаті яких підписано низку надзвичайно важливих угод.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня Президент України Петро Порошенко перебуває з офіційним візитом у Державі Катар. Він зустрівся з еміром і прем'єр-міністром Катару та взяв участь у відкритті виставки AGRITEQ-2018, де представлена українська експозиція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-