Гройсман каже, що Газпром “нікуди не дінеться” від рішення арбітражу

Гройсман каже, що Газпром “нікуди не дінеться” від рішення арбітражу

Укрінформ
Російська Федерація і, зокрема, газовий монополіст «Газпром» винні Україні за різними газовими справами понад 8 млрд грн, і ці кошти будуть так чи інакше виплачені.

Про це в ефірі одного із загальнонаціональних телеканалів сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал.

"Ми виграли Стокгольмський арбітраж. Це 2,5 млрд дол. Ще майже 6 млрд дол. (172 млрд грн) – за позовом Антимонопольного комітету України (за порушення антимонопольного законодавства). Це 8,5 млрд дол. Вони не хочуть цього виконувати, але куди вони дінуться», - зазначив Гройсман

Читайте також: "Нафтогаз" і "Газпром" домовилися про зустріч

Як відомо, 28 лютого Арбітражна палата Стокгольма задовольнила позовні вимоги НАК «Нафтогаз України» щодо «Газпрому» через порушення контрактних зобов’язань щодо транзиту російського газу через Україну. Суд схвалив рішення про сплату компенсації за  обсяги, які були недопоставлені. Але «Газпром» не виконує рішення суду.

Крім того, у 2016 році АМКУ наклав на «Газпром» штраф у розмірі 172 млрд грн за порушення антимонопольного законодавства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-