Укрзалізниця готова до діалогу із зерновиками щодо проблем у перевезеннях

Укрзалізниця готова до діалогу із зерновиками щодо проблем у перевезеннях

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» відкидає звинувачення на свою адресу у неефективності залізничних перевезень зерна, оскільки постійно нарощує їх обсяги і поліпшує наявну інфраструктуру.

Про це заявив у четвер на прес-конференції в Укрінформі директор з економіки і фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрій Рязанцев, повідомляє кореспондент агентства. 

«Укрзалізниця систематично підвищує якість своїх перевезень зерна і збільшує їх обсяги. За останні 4 роки компанія збільшила з 40 до 60 відсотків обсяги перевезень зернових. Останнім часом 6 з 10 тонн всього зерна везе саме залізниця. Тому будь-які звинувачення Укрзалізниці у тому, що вона начебто знищує ринок експорту, є абсолютно безпідставними», - сказав Рязанцев. 

Він зауважив, що вже цього року компанія перевезла на 16% більше зернових, ніж торік. 

За його словами, нарощування роботи із зернових перевезень Укрзалізниця визначила для себе як один з пріоритетних напрямів. Однак, розуміючи проблеми, які виникають у перевізному процесі, закликає представників зернового ринку до діалогу. 

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч планує придбати до 500 нових зерновозів

Рязанцев переконаний, що нині надзвичайно важливо для поліпшення залізничних перевезень проводити регулярні зустрічі з альтернативними перевізниками щодо спрощення умов доставки зерна до місць призначення, обговорити з представниками портів, елеваторів та зернових терміналів питання щодо покращення логістичної політики та провести переговори з представниками митних і прикордонних служб з метою прискорення митних процедур. 

Крім цього, нині вкрай важливо, наголосив він, розпочати процес придбання нових вагонів і локомотивів через механізм фінансового лізингу і створення інвестиційного фонду, відтестувати перевезення зернових вантажів у контейнерах та фітингових платформах, а також скласти перелік малодіяльних станцій і ліній, що здійснюють навантаження зернових вантажів, які доцільно було б закрити чи законсервувати. «Укрзалізниця має робити нині ті речі, які мають економічну ефективність. Тому ми запланували серйозно зайнятися найближчим часом цими питаннями», - сказав Рязанцев. 

На зустрічі також були присутні представники ринку зернотрейдерів та вантажовідправників, зокрема, таких компаній, як «Нібулон», «Укрлендфармінг»,«Кернел». Усі вони заявили про свою готовність активно співпрацювати з Укрзалізницею для поліпшення залізничних перевезень зернових і сподіваються на регулярні зустрічі та переговори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-