Із початком агресії РФ жоден австрійський бізнесмен не пішов з українського ринку

Із початком агресії РФ жоден австрійський бізнесмен не пішов з українського ринку

Укрінформ
У 2014 році після незаконної анексії Криму Росією та початку російської агресії на Донбасі деякі іноземні компанії пішли з українського ринку, проте всі австрійські підприємці залишилися працювати далі.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на українсько-австрійському економічному форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2014 році, коли почалася агресія Російської Федерації проти України, коли відбулася незаконна анексія Криму, у представників багатьох компаній були думки про небезпечність подальшого перебування в Україні. У декого не витримали нерви і вони пішли, зараз дуже шкодують про це. Але я хотів би звернутися зі словами вдячності до кожного австрійського підприємця, який працює в Україні — жоден з вас із сотень австрійських компаній не пішов з України”, - підкреслив він.

Президент нагадав, що австрійський “Райфайзен-банк”, який, за його словами, є найбільшим серед іноземних в Україні, чотири роки тому розмірковував, чи не закинути український ринок.

“А сьогодні дуже щасливий, що цього не відбулося, бо український банк є одним із найбільш прибуткових у системі (Райфайзен-банку — ред.)”, - сказав глава держави.

Читайте також: Австрійський бізнес зацікавлений у співпраці з Україною - президент

Крім того Порошенко зазначив, що український олімпійський чемпіона Олександр Абраменко виграв олімпійське “золото” у Пхьончхані на лижах, вироблених у Мукачевому, але австрійською компанією.

Він наголосив, що іноземні бізнесмени не тільки приносять на український ринок європейські методи і стандарти роботи, але також поширюють у себе вдома правду про Україну на противагу фейковим новинам “Rusia Today”.

Як повідомляв Укрінформ, із 13 до 15 березня із офіційним візитом в Україні перебуває Федеральний президент Республіки Австрія Александер Ван дер Беллен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-