Склади - найбільш прибутковий сегмент для інвесторів у нерухомість Європи

Склади - найбільш прибутковий сегмент для інвесторів у нерухомість Європи

Укрінформ
Індустріальна нерухомість і склади - найбільш затребувані сегменти, у європейських інвесторів у нерухомість.

Про це йдеться в повідомленні консалтингової компанії СBRE, інформують Vedomosti.

За даними проведеного компанією опитування, 33% інвесторів Європи, Близького Сходу і Африки віддають перевагу індустріальній нерухомості. Як наголошується в повідомленні, виробнича нерухомість вперше випередила офісний сегмент, якому віддали перевагу 26% респондентів.

«Прибутковість у складському та індустріальному сегменті залишається найвищою в порівнянні з іншими секторами ринку нерухомості, а отримання стабільного прибутку підтримує стійкий попит з боку орендарів», - говорить Джек Кокс, керівник напрямку інвестицій в індустріальну та складську нерухомість в регіонах Європи, Близького Сходу і Африки.

Читайте також: Кредит від німецького держбанку витратять на інфраструктурні проекти - Омелян

Найбільшими угодами в цьому сегменті в минулому році стали: продаж інвестиційним фондом Blackstone портфеля логістичного оператора Logicor китайському інвестиційному фонду China Investment Corporation за 12,2 млрд євро і придбання логістичною компанією Global Logistics Properties компанії IDI Gazeley у компанії Brookfield за $2,8 млрд. Покупці, в основному, великі азіатські інвестори, які отримали не тільки доступ до ринку на належному рівні, але, купивши діючу платформу, вони також придбали інфраструктуру і досвід для управління активами і подальшого розвитку портфеля.

Крім того, спостерігається різке зростання популярності у інвесторів житлової нерухомості. Перевагу цьому класу активів віддали 21% респондентів.

За даними компанії, найпривабливішими для інвесторів містами Європи є Париж, Мадрид, Амстердам, Франкфурт і Лондон.

Незважаючи на те що 2017 р. був рекордним за обсягом інвестицій в нерухомість Європи (291 млрд євро), інвестори планують в 2018 р. вкладати в нерухомість більше, ніж у 2017 р. Третина інвесторів з регіону Європи, Близького Сходу і Африки (33%) розраховують витратити в цьому році більше, ніж роком раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-