Податок на виведений капітал: Шимків каже, що спершу треба переконати МВФ

Податок на виведений капітал: Шимків каже, що спершу треба переконати МВФ

Укрінформ
Внесення до Верховної Ради законопроекту щодо запровадження податку на виведений капітал відкладено у зв’язку з позицією Міжнародного валютного фонду та інших міжнародних партнерів.

Про це написав у Facebook заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків. 

"Звертаюсь до всіх активістів та прихильників ПнВК (податку на виведений капітал — ред.). Нам потрібна допомога у переконані МВФ та інших міжнародних партнерів, а також тих інвесторів та транснаціональних корпорацій у важливості запровадження ПнВК. Ми не програли цей бій, ми лише вимушені взяти паузу, адже у поточній ситуації роль МВФ у проведені реформ дуже важлива", - зазначив Шимків.

За його словами, останні два місяці фахівці та юристи працювали над текстом відповідного законопроекту й після узгодження всіх моментів потрібно було почати "діалог з МВФ".

Читайте також: Новий закон про валюту скасує контроль для операцій нижче 150 тисяч - Порошенко

"МВФ взяв паузу на вивчення законопроекту, та спочатку позитивно відреагував на готовність скорочувати державний бюджет, як компенсатор запровадження ПнВК протягом перших років (нам давно треба це зробити, бо видатки зростають швидше доходів). Паралельно тривали розмови із асоціаціями, членами яких є міжнародні транснаціональні корпорації, частина з яких активно виступає проти ПнВК", - розповів заступник глави АП.

Він поінформував, що на початку березня всі роботи завершилися і на 7 березня було заплановане офіційне внесення законопроекту до Верховної Ради, проте напередодні надійшов "жорсткий лист від МВФ".

Як повідомлялося, у грудні минулого року Президент Петро Порошенко запропонував замінити податок на прибуток підприємств на податок на виведений капітал з 1 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-