Уряд уперше за 10 років розгляне на засіданні питання приватизації - ФДМУ

Уряд уперше за 10 років розгляне на засіданні питання приватизації - ФДМУ

Укрінформ
21 березня має відбутися засідання Кабінету міністрів, присвячене приватизації.

Про це повідомив в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"21 березня має відбутися засідання Кабінету міністрів, присвячене приватизації. Головне завдання - якнайшвидший запуск нового закону про приватизацію в дію. А для цього потрібно розробити та внести зміни в 64 підзаконні акти. Це методики, постанови, накази, які необхідні для роботи нового закону. Це буде перше засідання уряду, присвячене приватизації, за останні 10 років. І вперше приватизація розглядається як важлива реформа, котра забезпечить як прихід інвестицій, наповнення бюджету, так і запуск промисловості через сотні підприємств, які простоюють, чекаючи ефективного власника", - зазначив він. 

За словами Трубарова, на сьогодні для імплементації нового закону про приватизацію вже розроблено 80% необхідних нормативно-правових актів.

"Фонд готувався до прийняття цього закону і вже на 80 відсотків підготував всі небхідні проекти документів", - зазначив очільник ФДМУ

На сьогодні, за його словами, залишаються невирішеними низка питань, які тягнуться вже кілька років. 

"Процес приватизації - це не лише хороший закон з прозорими і конкурентними механізмами продажу державного майна. Гостро стоїть питання передачі міністерствами підприємств, які підлягають приватизації. Вже пройшло 3 роки з часу прийняття 271 постанови Кабміну, а об’єкти так і не передані до фонду. А це понад 130 підприємств. І це питання також порушуватиметься на засіданні уряду, тим паче, що тепер передача підприємств є чіткою нормою закону", - зазначив він. 

Читайте також: ОПЗ цікавить іноземців, а Укртелеком можуть продати повторно - Фонд держмайна

Крім того, за словами Трубарова, залишається невирішеним питання виведення підприємств зі списку заборонених до приватизації. 

"Програма ТРІАЖ передбачає, що 893 підприємства мають бути приватизовані, але понад 200 перебувають під дією закону, що забороняє приватизацію. І перелік заборонених підприємств потрібно переглядати, бо в цьому списку більшість об’єктів, які не є стратегічними і ніколи такими не були, але лобістськими шляхами потрапили під заборону приватизації", - повідомив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-