ОПЗ цікавить іноземців, а Укртелеком можуть продати повторно - Фонд держмайна

ОПЗ цікавить іноземців, а Укртелеком можуть продати повторно - Фонд держмайна

Укрінформ
Фонд державного майна (ФДМУ) заявляє, що у випадку повернення телекомунікаційної компанії "Укртелеком" державі вона буде повторно виставлена на продаж.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови ФДМУ Віталій Трубаров в інтерв'ю Українським Новинам.

"Перша і друга інстанція підтримала позов ФДМУ з точки зору невиконання інвесторів взятих на себе зобов'язань, тобто – не були  внесені інвестиції на суму 450 млн гривень і не побудовано окремо лінії спеціального зв'язку. Невдовзі буде розглядатися касація, і якщо вона підтримає, а ми вважаємо - підтримає, намагання ФДМУ повернути цей актив у державну власність, то ми перейдемо до перерахування акцій до ФДМУ", - заявив посадовець.

Трубаров додав, що у випадку повернення "Укртелекому" в державну власність, він буде повторно проданий. "Але держава може прийняти рішення, що вона буде використовувати його з точки зору операційної діяльності, то цей шлях теж можливий", - зауважив Трубаров.

Читайте також: Російських грошей в українській приватизації не буде – Президент

Фонд державного майна також заявляє про зацікавленість іноземних компаній у придбанні пакету акцій виробника аміаку і карбаміду Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область) у розмірі 99,567%.

"Підприємство готове до продажу. Ціна фактичного продажу буде складатися з коштів, які будуть зараховані до бюджету, і загальної суми боргових зобов'язань, які покупець має погасити", - заявив він.

Трубаров додав, що є іноземні компанії, зацікавлені у придбанні ОПЗ, але без письмових заявок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-