Порошенко: Транзит газу через Україну – це не благодійність Газпрому, а рішення суду

Порошенко: Транзит газу через Україну – це не благодійність Газпрому, а рішення суду

Укрінформ
Газпром має транзитувати газ через Україну за рішенням Стокгольмського арбітражу, тож про жодні компроміси з російським газовим монополістом не може бути й мови. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Газпром відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу має транзитувати газ через Україну. Це не є його благодійність, це не є його жест підтримки України, це прямі зобов’язання. Зобов’язання та рішення суду треба виконувати. Крапка", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко розповів, як Газпром змусять заплатити за стокгольмським рішенням

Водночас він наголосив, що Україна буде робити максимум можливого, щоб диверсифікувати своє енергопостачання так само, як це має зробити Європейський Союз.

Президент зазначив, що після обрання його президентом у 2014 році він дав "абсолютно чітке доручення" тодішньому прем’єр-міністру Арсенію Яценюку стосовно диверсифікації газопостачання та скорочення його споживання. Він нагадав, що воно скоротилося спершу до 16 млрд кубів, потім до 5 млрд., а потім до нуля. "Друга позиція – ідемо в суд. Ми не боїмося. Ми переконані у власній перемозі. Ще раз наголошую – ця перемога не лише в грошах, ця перемога має геостратегічне значення. Це як безвіз – отстаточне до побачення газовій гілці або газовому зашморгу. І результат такий само блискучий", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-