ЄС може дати €20 мільйонів на будівництво Go Highway

ЄС може дати €20 мільйонів на будівництво Go Highway

Укрінформ
В Євросоюзі готові надати €20 млн на будівництво транспортного коридору Go Highway, проте в Укравтодорі очікують більшого.

Про це розповів в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг ("Укравтодор") Славомір Новак в інтерв'ю РБК-Україна.

"ЄС запропонував надати нам вже в цьому році невеликий грант в розмірі близько 20 мільйонів євро на будівництво об'їзду Тернополя. Проект вже узгоджений. Тобто перший крок в рамках реалізації проекту Go Highway вже зроблено. Але нам необхідно набагато більше фінансування для цієї дороги, і в Єврокомісії це прекрасно розуміють", - розповів Новак.

За його словами, розмір фінансування з європейської сторони цього транспортного коридору багато в чому залежить від політичних домовленостей.

"Якби Україна була членом Євросоюзу, то ситуація була б зовсім іншою. Але зараз це питання знаходиться в політичній площині. Його рішення залежить, по-перше, від лідерів Євросоюзу і, по-друге, від перших осіб України. Ми пропонуватимемо цю дорогу як всім відомий знак європейської інтеграції України. Я впевнений, що Євросоюзу теж необхідно показати, що є певний прогрес в європейській інтеграції України", - пояснив в.о. глави Укравтодору.

Новак наголосив, що на даний момент з цього приводу вже проведені успішні переговори з генеральним директором з питань мобільності і транспорту Єврокомісії Хенріком Хололеєм. "У нас є повне взаєморозуміння про важливість цієї дороги", - зазначив Новак.

За його словами, іншим варіантом фінансування могла б стати розробка лідерами ЄС якоїсь грантової програми для будівництва доріг в Україні.

Читайте також: ЄС частково профінансує Go Higway - Омелян

"Це було б найкращим варіантом. Але реально ми можемо розраховувати при реалізації проекту gо Highway тільки на додатковий кредит від ЄБРР і ЄІБ. На реалізацію проекту gо Highway необхідний мінімум один мільярд євро", - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз готовий профінансувати частину будівництва транспортного коридору Go Highway.

Як відомо, у 2018 році на будівництво коридору Go Highway додатково буде виділено 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-