За півроку Укрзалізниця оновила десяту частину парку піввагонів – Кравцов

За півроку Укрзалізниця оновила десяту частину парку піввагонів – Кравцов

Укрінформ
Десяту частину теперішнього парку піввагонів Укрзалізниці побудовано за останні півроку.

Про це розповів в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії.

"Загалом від серпня минулого року і дотепер Укрзалізниця побудувала та придбала 2862 піввагони. Це сьогодні становить 10% від загального робочого парку. У четвертому кварталі 2017 року компанії вдалося налагодити ритмічну роботу вагонобудівників, тоді як за 8 місяців року було побудовано лише 817 одиниць", - зазначив він.

За словами Кравцова, тільки з початку 2018 року парк компанії поповнився 1025 новими піввагонами. 

Читайте також: Один тепловоз General Electric обійдеться Україні в $3,5 млн - Укрзалізниця

Він зауважив, що компанії вдалося активізувати процес оновлення парку вантажних вагонів компанії у серпні минулого року. "Починаючи з серпня минулого року нам вдалося налагодити чітку роботу всього механізму Укрзалізниці та забезпечити належне постачання запасних частин для виготовлення вантажного рухомого складу. Завдяки цьому за останні шість місяців ми придбали та побудували на власних потужностях понад 10% наявного зараз робочого парку піввагонів компанії. У цьому році компанія також взяла гарний темп. Більшість вагонів виготовляється на власних вагонобудівних заводах, і я впевнений, що і в цьому році Укрзалізниця залишиться найбільшим виробником вагонів у країні», - сказав Кравцов.

Зокрема, з початку року Укрзалізниця виготовила на власних вагонобудівних підприємствах 625 піввагонів. На Дарницькому вагонобудівному заводі виготовлено 200 піввагонів, на Панютинському – 325 піввагонів, на Стрийському – 100 піввагонів. Також 400 піввагонів придбано в українських виробників. Загалом у 2018 році на власних потужностях Укрзалізниці планується виготовити 3600 піввагонів та придбати 3450 піввагонів, з яких 3 тисячі – за залучені кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-