Один тепловоз General Electric обійдеться Україні в $3,5 млн - Укрзалізниця

Один тепловоз General Electric обійдеться Україні в $3,5 млн - Укрзалізниця

Укрінформ
ПАТ "Укрзалізниця" уточнює, що один тепловоз General Electric обійдеться Україні приблизно в 3,5 млн доларів.

Про це Укрінформу сказали в прес-службі компанії, коментуючи оприлюднений в системі ProZorro звіт про укладення договору від 23 лютого з ТОВ "Джиі Україна" на постачання локомотивів на 140,4 мільйона доларів.

"Прес-центр Укрзалізниці уточнює, що один тепловоз General Electric обійдеться Україні приблизно в 3,5 млн доларів. Нагадаємо, що в системі ProZorro оприлюднено звіт про укладення договору з ТОВ «Джиі Україна» на постачання локомотивів на 140,40 млн доларів для подальшої передачі їх у лізинг. Понад 28 млн доларів від цієї суми повернуться в бюджет України як ПДВ та понад 11 млн доларів залишаться в Україні за рахунок локалізації виробництва в країні. Таким чином Україні один тепловоз General Electric обійдеться приблизно в 3,5 млн доларів", - розповіли в Укрзалізниці.

У компанії нагадали, що 23 лютого 2018 року в головному офісі Укрзалізниці підписано пакет важливих документів довгострокового партнерства з компанією General Electric. З них розпочинається перший етап співробітництва з GE для оновлення та модернізації парку тепловозів Укрзалізниці. Зокрема, підписано рамкову угоду між Укрзалізницею та GE щодо 15-річного партнерства в оновленні та модернізації рухомого тягового складу. Наприкінці 2018 року та впродовж першого кварталу 2019 року планується постачання 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10%. Їх виробництво стартує на початку 2018 року в США і перші поставки заплановані вже цієї осені.

Читайте також: Укрзалізниця піднялася на восьме місце за рівнем середньомісячної зарплати

Як повідомлялося у ЗМІ, ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» оприлюднив 3 березня в системі ProZorro звіт про укладення договору від 23 лютого з ТОВ «Джиі Україна» на постачання локомотивів на $140,40 млн. для подальшої передачі у лізинг. У звіті наведено кількість замовлених тепловозів ТЕ33АС виробництва «Дженерал електрик компані» (США)– 30 штук, та їх вартість – $4,68 млн. Строк дії договору визначено 28 лютого 2019 року з можливістю продовження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-