Укрзалізниця піднялася на восьме місце за рівнем середньомісячної зарплати

Укрзалізниця піднялася на восьме місце за рівнем середньомісячної зарплати

Укрінформ
Укрзалізниця в січні піднялася на 8 місце за рівнем середньомісячної заробітної плати працівників серед інших галузей економіки. 

Про це зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє прес-служба компанії. 

"Укрзалізниця в січні піднялася на 8 місце за рівнем середньомісячної заробітної плати працівників серед інших галузей економіки. У січні минулого року компанія за цим показником посідала 17 місце, а в грудні - 13 місце. Завдяки впровадженню нової системи оплати праці в грудні минулого року нам вдалося лише за один місяць переміститися на 5 позицій - з тринадцятого на восьме місце за рівнем заробітної плати серед галузей економіки", - сказав Кравцов.

Зазначається, що у січні цього року середня заробітна плата залізничників склала 9427 грн - це на 58,9 % більше порівняно із січнем 2017 року. Водночас середня зарплата по Україні в січні 2018 року склала 7711 грн. 

Читайте також: Укрзалізниця оперативно скорочує на 10% споживання газу

Кравцов зазначив, що впровадження нових тарифних ставок та посадових окладів для працівників галузі проводиться поетапно. Цього місяця, за його словами, компанія  планує збільшити зарплату ще для низки працівників.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2017 року Укрзалізниця почала запроваджувати нову систему оплати праці, яка в середньому забезпечить зростання заробітних плат залізничників від 17 до 30 %. Зокрема, з 1 січня 2018 року запроваджені збільшені місячні оклади для провідників пасажирських вагонів та стюардів, робітників найпростіших професій, робота яких не тарифікується. З 1 лютого 2018 року запроваджені збільшені місячні оклади для механіків, майстрів, начальників майстерень, дільниць, цехів, начальників пасажирських поїздів та виконавців робіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-