Газовий конфлікт: Єврокомісія готова стати посередником між Києвом і Москвою

Газовий конфлікт: Єврокомісія готова стати посередником між Києвом і Москвою

Укрінформ
Єврокомісія готова виступити посередником у конфлікті між Газпромом та Нафтогазом.

Про це йдеться у відповідній заяві на сайті організації

"Комісія закликає всі зацікавлені сторони, компанії та відповідні міністерства України та Росії знайти негайне вирішення відповідно до рішення Стокгольмського арбітражного трибуналу. Комісія готова керувати тристороннім процесом", - йдеться у заяві.

Читайте також: Єврокомісія підтвердила: Україна чітко виконує транзитні зобов'язання

Раніше речник Єврокомісії Анна-Кайза Іткен заявила про залучення віце-президента Єврокомісії Мароша Шефчовича як посередника у проведенні тристоронніх переговорів між ЄС, Україною та Росією щодо постачань російського газу через українську територію до ЄС.

Читайте також: Нафтогаз після демаршу Газпрому підписав контракт із польською PGNiG

Як повідомляв Укрінформ,  глава правління ПАТ "Газпром" Олексій Міллер заявив, що після рішення Cтокгольмського арбітражу не на свою користь Газпром ініціюватиме розірвання контрактів з НАК "Нафтогаз України" на постачання і транзит газу.

У Нафтогазі заявили, що не отримували від російського Газпрому жодних документів про розірвання контрактів на купівлю-продаж і постачання газу.

У лютому Нафтогаз здійснив передоплату газу Газпрому, чекаючи початку поставок газу з 1 березня. Проте російська компанія повернула кошти в повному обсязі і відмовилася постачати газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-