Україна й Латвія розвиватимуть інвестиційну та інноваційну співпрацю

Україна й Латвія розвиватимуть інвестиційну та інноваційну співпрацю

Укрінформ
Прем’єр-міністри України і Латвії Володимир Гройсман та Маріс Кучинскіс домовилися про поглиблення економічної співпраці між країнами.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі, що відбулася в Ризі в рамках офіційного візиту Гройсмана до Латвії, повідомляється на Урядовому порталі.

«Україна важлива держава для Європи. Ми підтримуємо Україну і раді тому, що у нас серйозне економічне партнерство та співпраця. Можете покластися на нас», - сказав Кучинскіс.

Сторони відзначили, що обсяг взаємної торгівлі товарами та послугами зріс минулого року на 27% з позитивним для України сальдо в 102,6 млн дол. На думку глав урядів, посилити співпрацю допоможе активізація роботи Міжурядової українсько-латвійської комісії та відновлення діяльності офісу Агентства інвестицій та розвитку Латвії (LIAA) у Києві.

«Дуже важливо розвивати наші двосторонні відносини в різних сферах. Ми цінуємо дружбу. І я радий, що ми маємо непогані показники торгівлі. Думаю, ми можемо поставити більш амбітні цілі тут», - сказав Гройсман.

Зазначається, що суттєву увагу глави урядів приділили можливостям інвестиційної та інноваційної співпраці. В цьому контексті Гройсман окреслив ключові плани уряду щодо економічних змін в Україні, а також розповів про проміжні результати вже розпочатих фундаментальних реформ в соціальній сфері та в напрямку дерегуляції і покращання ділового клімату в Україні.

Читайте також: Україна та Латвія збільшили товарообіг на 27% - Гройсман

Серед важливих сфер інноваційної співпраці сторони визначили агросектор та логістику, передусім в контексті використання маршруту залізничного потягу «Зубр», який з’єднує порти Іллічівськ, Одеса та Південний з портами Риги, Вентспілсу, Лієпаї та Таллінну.

«Ми дуже зацікавлені в тому, аби зближувати наші інфраструктурні можливості», - сказав Гройсман.

Зазначається, що сторони висловили зацікавленість в міжрегіональному співробітництві та допомозі з боку Латвії у процесі впровадження реформ в Україні. За підсумками перемовин глави урядів взяли участь у підписанні двох міжнародних документів - протоколу про наміри між Міністерствами освіти та науки України і Латвії щодо роботи української школи в Ризі, а також основної угоди про співробітництво між Ризьким технічним університетом та Національним технічним університетом «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського».

Зустріч відбулася в Ризі в рамках офіційного візиту Володимира Гройсмана до Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-