Стокгольмський арбітраж відмовився переглядати транзитні тарифи

Стокгольмський арбітраж відмовився переглядати транзитні тарифи

Укрінформ
Стокгольмський арбітражний суд у справі "Нафтогазу" проти "Газпрому" відмовився переглядати транзитні тарифи, про що просила українська сторона.

Як повідомляє прес-служба «Нафтогазу», суд відмовив, оскільки ця заявка на перегляд датована ще 2009 роком і не відповідала процесуальним вимогам.

Окрім вимоги по транзитним тарифам суд також відмовився привести транзитний контракт у відповідність до європейського та українського законодавства та відхилив вимоги "Газпрому" щодо штрафів за начебто незаконно відібрані "Нафтогазом" обсяги транзитного газу

«Суд зазначив, що впровадження регуляторної реформи є справою української влади і не входить до компетенції арбітражу», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Нафтогаз" виграв Стокгольмський арбітраж проти "Газпрому" на $2,56 млрд

"Тепер треба переглянути транзитний контракт з урахуванням арбітражного рішення та вимог європейського й українського законодавства. "Нафтогаз" має намір найближчим часом запропонувати "Газпрому" розпочати переговори щодо цього питання. "Нафтогаз" очікує, що після арбітражного рішення реформа ринку газу в Україні прискориться", - підкреслив глава правління НАК Андрій Коболєв.

Він також додав, що українська компанія докладе всіх зусиль, щоб добросовісно виконати рішення трибуналу.

"Україна є і буде надійним енергетичним партнером Європи", - резюмував Коболєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-