Уряд визначився як контролювати додержання законодавства про працю

Уряд визначився як контролювати додержання законодавства про працю

Укрінформ
Кабінет міністрів  схвалив законопроект, спрямований на забезпечення державного контролю за додержанням законодавства про працю.

Таке рішення було прийняте на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон „Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції” запровадив мораторій на проведення перевірок органами і посадовими особами, уповноваженими законами здійснювати державний нагляд (контроль) у сфері господарської діяльності. Відсутність контролю призвела не тільки до зростання заборгованості із виплати заробітної плати з 1424,4 тис. грн станом на 9 вересня 2014 до 2069,8 тис. грн станом на 1 січня 2017, а й до суттєвого погіршення соціально-економічної ситуації на території Луганської та Донецької областей.

Метою проекту Закону України „Про внесення зміни до статті 3 Закону України „Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції” щодо вдосконалення здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю” є законодавче врегулювання здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю в період і на території проведення антитерористичної операції.

Читайте також: Ключові інфраструктурні законопроекти України відповідають європейським нормам - ЄС

Внесення запропонованих змін до Закону України „Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції” сприятиме забезпеченню дотримання вимог законодавства про працю та зайнятості населення у період і на території проведення антитерористичної операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-