Фонд держмайна розпочав підготовку до приватизації «Центренерго»

Фонд держмайна розпочав підготовку до приватизації «Центренерго»

Укрінформ
Фонд державного майна України розпочав процес підготовки ПАТ «Центренерго» до приватизації. Наразі вже визначено аудитора для приватизації підприємства.

Про це повідомив в.о. голови ФДМУ Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

"Відбулася спільна робоча група Фонду державного майна, менеджменту «Центренерго», компанії Ernst & Young, яка є радником, представників Baker Tilly. Визначені кроки з підготовки, термінів та необхідної інформації для роботи радника", - повідомив очільник ФДМУ.

Аудитом підприємства в рамках роботи радника займатиметься компанія Baker Tilly.

За словами Трубарова, фактично, «Центренерго» - перше підприємство в Україні, яке буде приватизовано із залученням радника (Ernst & Young) на якого покладається відповідальність за формування фінансової моделі, аудиту, оцінки та пошуку потужного міжнародного інвестора.

Читайте також: Велика приватизація - 2018: Фонд держмайна переносить терміни

Як відомо, у лютому поточного року Кабмін затвердив польський філіал компанії Ernst & Young радником для приватизації «Центренерго». Радник підготує фінансову модель «Центренерго», проведе всі необхідні аудити, приведе документацію до міжнародних стандартів та найголовніше, займатиметься пошуком інвестора.

Як повідомлялося, фінансовий план «Центренерго» на 2018 рік передбачає отримання чистого прибутку підприємством у розмірі 177 мільйонів гривень, що на 53 відсотки більше за 2017 рік.

До складу ПАТ "Центренерго" входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська. Сумарна проектна потужність станцій - 7690 МВт, що становить близько 14% від загальної потужності електростанцій України.

У загальному обсязі виробництва електроенергії України частка виробленої Центренерго електроенергії становить близько 8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-