Велика приватизація - 2018: Фонд держмайна переносить терміни

Велика приватизація - 2018: Фонд держмайна переносить терміни

Укрінформ
ФДМУ переніс на травень 2018 року приватизацію Одеського припортового заводу, Запорізького алюмінієвого комбінату, яка мала відбутися у лютому 2018 року. 

Про це йдеться в наказі Фонду держмайна України, який оприлюднено у "Відомостях приватизації" від 28 лютого (№18). 

Так, у травні планується виставити на продаж 99,567% акцій АТ «Одеський припортовий завод» та 68,009% акцій ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат». 

У жовтні буде виставлено на продаж 50,005% ВАТ «Оснастка».

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2017 року Фонд державного майна України затвердив план-графік приватизації великих підприємств України на 2018 рік. Згідно з ним, у січні 2018 року мали бути виставлені на конкурс два об’єкти – ВАТ “Оснастка” і ПрАТ “Херсонська ТЕЦ” (99,833%).

Проте дата продажу Херсонської ТЕЦ наразі невідома. У середині лютого 2018 року Фонд державного майна України визначив початкову вартість і умови продажу Херсонської ТЕЦ. У порівнянні з попередньою спробою приватизації підприємства, ціну було знижено удвічі.

Читайте також: Фонд держмайна знову продаватиме "Сумиобленерго" - ціну зменшили більш як утричі

У січні 2018 року стало також відомо, що робоча група з підготовки рекомендацій і пропозицій до проектів рішень Кабінету Міністрів України з приватизації та умов продажу об'єктів держвласності може розглянути умови приватизації Одеського припортового заводу протягом місяця.

Щодо пакету акцій ВАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" у розмірі 68,01%, то він перебував у власності кіпрської компанії "Velbay Holdings Limited", яку пов’язують з російською компанією "РусАл" Олега Дерипаски. 10 червня 2017 року суд повернув у державну власність пакет акцій ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат" загальною номінальною вартістю більше 105 млн гривень, що становить 68,01% статутного фонду товариства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-